La Nao Victoria és la rèplica exacta de la nau que en 1519- 1522 va realitzar la major gesta marítima de tots els temps: la Primera Volta al Món al comandament dels capitans Fernando de Magallanes i Juan Sebastián El Cano i que va comptar entre els seus tripulants amb un valencià, el grumet Juan de Olivar. Una expedició que per primera vegada en la història va aconseguir circunnavegar el planeta i conèixer tota la seva dimensió.

El regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, acompanyat per Fernando Viota, responsable de la Nao Victoria ha visitat l’embarcació que va estar atracada durant aquest cap de setmana en el Moll dels Borja.

El port de Gandia. | LEVANTE-EMV

El navili porta més d’una dècada difonent la seva gesta per ports de tot el món, i ha navegat ja des de la seva construcció milers de milles nàutiques per tots els oceans i mars del planeta.

Tal com ha explicat Mascarell «per a nosaltres és un luxe tenir la possibilitat de visitar que va fer una gesta en la navegació marítima i que va canviar la manera de veure el món. És una excusa més per a passar el cap de setmana a la nostra platja i per a gaudir-la en família».

«Continuarem apostant per aquesta mena d’iniciatives que ens permeten oferir altres opcions als quals ens visiten».

Per part seua, el responsable de la Nao Victoria va mostrar la seva satisfacció per estar a Gandia i va destacar que «el dia 21 es van complir 500 anys del descobriment de l’estret de Magallanes» i ha explicat que els visitants podran descobrir en aquesta rèplica com es vivia una expedició d’aquest tipus que es va convertir en el més important de la història naval espanyola.