L’emergent soprano Lise Davidsen inaugura hui a les 18 hores, la segona edició del cicle ‘Les Arts és Lied’ a la Sala Principal. Reconeguda per la crítica nord-americana com ‘una veu entre un milió’, Lise Davidsen arriba a les Arts com una de les noves sensacions del repertori dramàtic: el seu registre i talent artístic ha sigut comparat amb el de les grans dives nòrdiques del gènere com Birgit Nilsson o Kirsten Flagstad.

James Baillieu l’acompanya al piano en un recital en què la soprano escandinava interpretarà ‘Lieder’ de Johannes Brahms, Robert Schumann, Edvard Grieg i Richard Strauss.

‘Les Arts és Lied’ reunirà a València alguns dels més destacats intèrprets d’aquesta manera musical durant la Temporada 2020-2021. A més de Lise Davidsen, debutaran a la Sala Principal estreles com el reputat liederista Christian Gerhaher i la cotitzada mezzosoprano Anita Rachveslishvili.

La segona edició del cicle també permetrà que tornen a València intèrprets que han gaudit de memorables reconeixements a les Arts com el baix René Pape o la soprano Sonia Yoncheva. A més, el 29 de novembre, les Arts recupera el recital de la soprano Ainhoa Arteta que va ser cancel·lat la passada temporada amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma.

La soprano noruega Lise Davidsen va iniciar la seua meteòrica carrera després de guanyar el concurs Operalia-Plácido Domingo en 2015. És una de les veus emergents més importants de l’actualitat. Canta al Metropolitan, Covent Garden, Bayerische Staatsoper, Wigmore Hall, Barbican Centre, Staatsoper de Viena, BBC Proms, Òpera de Zuric i en els festivals de Bayreuth, Ais de Provença i Glyndebourne.

En la temporada 2020-2021 interpreta Sieglinde en ‘Die Walküre’ a la Deutsche Oper de Berlín, Elisabeth en ‘Tannhäuser’ a la Staatsoper unter den Linden, Amelia en ‘Un ballo in maschera’ a l’Òpera de Noruega, el rol titular d’‘Ariadne auf Naxos’ a la Staatsoper de Viena i torna al Festival de Bayreuth. A més, debuta amb l’Orquestra de París en una ‘Elektra’ (Chrysothemis) en versió concert dirigida per Esa-Pekka Salonen i canta el paper titular de ‘Jenůfa’ al Concertgebouw d’Amsterdam.

En l’àmbit del recital, ofereix una vetlada en ‘streaming’ per al Metropolitan juntament amb el pianista James Baillieu, qui també l’acompanya al Wigmore Hall i el Konzerthaus de Dortmund. Per a l’estiu de 2021 prepara una sèrie de recitals dedicats a Grieg.

Entre els seus recents compromisos destaquen títols com ‘La dama de piques’ (Lisa) al Metropolitan; ‘Fidelio’ al Covent Garden amb Antonio Pappano; ‘Peter Grimes’ (Ellen) en ll Festival Enescu; ‘Die Walküre’ (Sieglinde) amb Fabio Luisi; ‘Tannhäuser’ (Elisabeth) a Zuric i Munic; ‘Der Freischütz’ (Agathe) a Zuric; ‘Medea’ de Cherubini a Wexford, a més de música de concert: ‘Vier letzte Lieder’ (Orquestra de París), ‘Novena simfonia’ de Beethoven (Gianandrea Noseda i Vasily Petrenko), ‘Requiem’ de Verdi (Andrés Orozco Estrada, Antonio Pappano i Fabio Luisi), ‘Wesendonck Lieder’ i ‘Rückert-Lieder’ (Orquestra de Cambra Noruega) i ‘Luonnotar’ de Sibelius (BBC Proms).