La FSMCV inaugura la Casa de la Música amb la 52a Assemblea General

La FSMCV inaugura la Casa de la Música amb la 52a Assemblea General

La seu cultural compta amb instal·lacions creades per a gaudir de la música en directe i per a acollir les reunions de les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar ahir la seua 52a Assemblea General Ordinària. L’acte, que va ser realitzat per primera vegada en la seua història de manera online, va comptar amb representants de les 557 Societats Musicals de la Comunitat Valenciana sent la primera vegada es reunien, amb el lema #MésJuntsQueMai, des de la irrupció de la crisi, que ha suposat un impacte econòmic en el col·lectiu xifrat en 20 milions d’euros per la mateixa FSMCV.

Daniela González, presidenta de la FSMCV, va liderar l’acte des de l’Alqueria Julià, reconvertida a la Casa de la Música gràcies al projecte Bankia Escolta València, amb els representants de l’equip de direcció de la Federació per a abordar els principals temes d’interés per al col·lectiu de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. L’Assemblea va ser retransmesa de manera online a totes les societats musicals que vertebren la Comunitat Valenciana. Van poder participar mitjançant un innovador sistema de votació a distància, així com per els espais de precs i preguntes.

Abans d’iniciar l’Assemblea tant Ximo Puig, President de la Generalitat Valenciana com a Vídeo Jaime Casas, director corporatiu Territorial de Bankia a València i Castelló es van dirigir en vídeo a totes les societats musicals. «Hem fet realitat un projecte que vam posar en marxa l’any 2016 com a mostra indubtable del nostre compromís amb les societats musicals de la Comunitat Valenciana, que són el principal agent cultural i un pilar fonamental de la cultural, de la història i de la tradició del nostre poble», va comentar Jaime Casas. Per part seua, Ximo Puig va fer al·lusió al seu discurs del passat 9 d’Octubre «És l’actitud demostrada per nombrosos músics amateurs la que ens farà superar aquesta difícil situació», va comunicar. «Volem estar al costat de les nostres societats musicals perquè formen part de la nostra identitat com a poble», va finalitzar el President.

Entre els principals temes discutits en aquesta 52a Assemblea General, l’aprovació dels comptes generals i el pressupost general per a l’exercici 2021, l’aprovació de l’informe d’activitats de 2019, la seu assembleària de 2021 que recaurà a Canet d’en Berenguer, així com la presentació de la nova seu de la FSMCV a la Casa de la Música.

«Volem convertir aquesta joia patrimonial de l’Alqueria Julià en un espai viu, obert, que les societats musicals senten com a propi i en el qual desenvolupen l’amplíssima gamma d’activitats culturals que giren entorn d’aquestes, a més de ser, per descomptat, seu de la Federació», ha declarat Daniela González, Presidenta de FSMCV.

La Casa de la Música

L’Alqueria Julià, reconvertida a la ‘Casa de la Música’ compta amb una sala d’assajos, biblioteca, videoteca, fonoteca, sala de partitures i diferents espais d’important valor arquitectònic per a ús cultural, a més d’un jardí que reinterpreta l’original de l’Alqueria. Va ser declarada Monument Artístic Nacional en 1978 i Bé d’Interés Cultural en 2007, la qual cosa suposa la figura de més alta protecció per a un edifici a la ciutat de València.

L’edifici pot considerar-se com un dels escassos exemplars conservats d’alqueria valenciana del segle XVII. A més del seu interés històric, l’Alqueria conserva encara elements estètics de gran valor que s’han rehabilitat com a voltes, pintures, frescos, esgrafiats, pavimentació o azulejería.

En aquest sentit, destaca la construcció d’una sala d’assajos situada baix el jardí de l’Alqueria amb l’objectiu de respectar l’estructura original de l’edifici.

El pla de convertir l’Alqueria Julià a la ‘Casa de la Música’ està d’acord amb la línia estratègica del banc de suport al moviment associatiu musical valencià, que es va iniciar en 2014, a través del programa ‘Bankia Escolta València’, que, a més, contempla, entre altres iniciatives, una convocatòria de beques per a estudiants de les escoles de música, el ‘Concurs Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, els ‘Premis Bankia al Talent musical’ i el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’.